Arkitektritad - Unikt tillfälle - Perfekt familjebostad

Villa · 11 rum / 256 m² · + 123 m² · Tomtstorlek 1201 m² · 15 450 000 kr/bud
Budgivning pågår.
Knut Wallenbergs Väg 8, Saltsjöbaden.

Tillfälle att förvärva denna exklusiva arkitektritade villa med ett centralt läge i Saltsjöbaden. Högt belägen, lättskött, insynsskyddat läge och närhet till skolor, daghem och kommunikationer. Med inbjudande sällskapsytor, flertalet sovrum, badrum och andra faciliteter så är denna bostad perfekt för en familj. Generös terrass med vacker trädgårds tomt.

INTERIÖR

Antal rum
11 rum
Boarea
256 m²
biarea
123 m²
Rumsbeskrivning
Bostaden disponeras enligt följande, se även bifogat planritning.

Entré plan
Ljus och luftig hall. Spaljé med kombinerad avhängning. Öppen yta intill entréplanets sällskapsrum med härlig öppen spis samt en ateljé med höga fönster och fantastiskt ljusinsläpp. Vackert uppförd trappa i mörkt trä leder upp till övervåningen eller ner till groventrén och garage. Två till tre sovrum varav två med utgång till stenlagda terrasser. Rymlig tvättstuga med gott om förvaring och arbetsytor. I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare (Bosch), stort torkskåp och tvätt nedkast från ovanvåningen. I tvättstugan ligger skiffer från Offerdal på golv med vattenburen golvvärme. Gäst wc med handfat, wc, skiffer på golv och målade väggar. Hela entréplan med tegelmurade väggar, mörka takbjälkar samt heltäckningsmatta i sisal/ull från Sicoma.

Övre plan
Välkomna till det övre planet med fantastiskt ljusinsläpp från härliga panorama fönster, öppna och sociala ytor mellan kök, matsal och sällskapsrum. Utgång till bostadens balkonger, en stor altan och den lummiga trädgården med gott om plats för utemöblemang. Mellanplanet är genomtänkt och smakfullt inrett med detaljer som öppen spis, mörka träbjälkar, heltäckningsmatta i sisal/ull från Sicoma och vitmålade väggar. Köket är platsbyggt med köksluckor i furufaner, vacker bänkskiva i ljus kalksten med infälld ho. Köksö med plats för upp till fyra personer och gott om förvaring. Spis med gashäll och två ugnar, integrerad diskmaskin samt side by side kyl/frys med vatten och ismaskin, samtliga från Smeg. Fläkt från Falmec och blandare från Vola. Matplats för omkring 10-12 personer. I köket finns ett smidigt sopnedkast som leder ned till soprummet. På detta plan finns även master bedroom med badrum och walk in closet, ytterligare två sovrum även de med badrum i anslutning till sovrummen.

Souterrängplan
Stor groventré med gott om förvaringsmöjligheter, separat klädkammare med flertalet garderober samt förrådsrum och pannrum. Väggarna är putsade och golvet består av slipad snygg betong. Härlig bastu med dusch delvis helkaklat med skiffer även här från Offerdal och vitmålade putsade väggar och blandare från Vola. Utgång till garage och carport. Ytterligare förråd om 25 kvm nås via carporten.

Övrigt
Vacker insynsskyddad trädgårds- och naturtomt om 1201 kvm med gräsmatta, rabatter och fruktträd. Terass med sol hela dagen, pergola och trätrall. Ljudsystem från Sonos med högtalare i sällskapsrum på övre plan. Larm från Risco. Garage om 24 kvm med plats för en bil och carport utanför med plats för två bilar.

Detaljer badrum
Badrum med dusch, fristående badkar i Corian och wc. Väggar i skiffer/vitmålade samt skiffer på golv (Offerdal), golvvärme (vattenburen). Handfat med lådkommod och spegel med lampa ovan. Samtliga blandare från Vola och övrig inredning från Dansani. Tvättnedkast för tvätt till tvättstugan. Från badrum nås terrass via balkongdörr.
Ytterligare ett badrum med takfönster, handfat, dusch och wc. Kaklat med skiffer både på vägg och golv med golvvärme (el). Gott om förvaring både med spegelskåp ovan handfat och skåp på vägg. Blandare från Vola och övrig inredning från Dansani.

Övrigt om området
Bostadens läge har närhet till såväl bra kommunikationer som till fin natur. Saltsjöbadens Idrottsplats liksom Saltsjöbadens golfklubb inom ett par minuters promenad, närhet till Samskolan, Igelboda skola, Neglinge Skola, dagis, och lekplatser.
I Saltsjöbadens Centrum finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, bank, systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns även bibliotek och restauranger.

Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat. För den kulturellt intresserade finns också ett brett utbud av konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föredrag.

Skolor
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bl.a. Neglinge Skola, Da Vinciskolan, Igelboda Skola och Samskolan. Samskolan och Igelboda Skola ligger närmast och har båda låg- och mellanstadieverksamhet. Samskolan i Tattby har klass F6 till årskurs 9. Förskolor i området närmast fastigheten är; Neglingegård, Unike Förskola, Förskolan Nyckelpigan, Igelboda förskola, Da Vinci-förskolan och Berguddens Förskola.

Villa

Upplåtelseform
Friköpt

BYGGNAD

Fastighetsbet.
Tattby 12:2
Byggnadsår
1968
Energideklaration
Utfärdad den 18 Februari 2010
Energiprestanda
112 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: Isoleringsfönster
Fasad: Tegel och trä
Tak: Papp

Tipsa en vän

Mäklare: Emil Alcut
VD / Reg. fastighetsmäklare
Tel: 0700-91 41 51
emil.alcut@ekenstam.com