Lilla Nygatan 21, 2tr

Välplanerad - Anno 1736 - Charmig

Gamla stan · 1 rum / 34 m²
Pris: 2 995 000 kr / Avgift: 1 349 kr

Budgivning pågår

FAKTA

Vill du bo i en genomgående ljus och charmig lägenhet som har vackra detaljer blandade med moderna inslag? Då är detta lägenheten för dig! Varmt välkommen på visning av denna otroligt charmiga etta på 34 välplanerade kvadratmeter och med alla bekvämligheter som kan önskas. I månadsavgiften om endast 1 349 kr ingår värme, kallvatten samt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 283 kr/månad för varmvatten. Bostadsrättsföreningen Pyramus 1 & 2 är ekonomiskt stabil förening med ca 4 000 000 kronor i årliga intäkter samt 9 hyreslokaler och två lägenheter med hyresrätt (dold intäkt). Vänligen kontakta ansvarig mäklare vid intresse; Amélie Johansson 0700-91 41 53 alt. amelie.johansson@ekenstam.com


VISNING

Föranmälan via mail - Handsprit finns på plats! sön 29/11 · kl 13.00 – 13.45

Föranmälan via mail - Handsprit finns på plats! mån 30/11 · kl 17.30 – 18.15

BUDGIVNING

Aktuellt bud: 3 550 000 kr

Lilla Nygatan 21, 2tr

Bostadsrätt

1 RUM

34 m²

1 349 kr/m Inkl. värme, kallvatten, samt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 283,33 kr/månad för varmvatten.

0.024%

2 AV 4

2 995 000 kr

Lägenhetsnr: 1201 Driftskostnader:
El: 1 200 kr/år, Försäkring: 1 300 kr/år,
Summa: 2 500 kr/år
Driftskostnader enligt schablon.


BILDER


RUMSBESKRIVNING

Hela lägenheten är genomgående ljus tack vare dess stora fönster och otroliga takhöjd. När vi kliver in i hallen har vi förvaringsmöjligheter och plats för avhängning direkt till vänster. Köket är av fin kvalitet med gott om förvaring bakom vita skåpluckor samt full maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, spishäll och ugn. Badrummet som ligger i anslutning till hallen genomgick ett stambyte år 2012 är ljust, rymligt och modernt. Här finns dusch med vikbara duschväggar, WC, kommod, handdukstork, förvaring i överskåp och tvättmaskin. Lägenhetens vardagsrum skapar en oerhört social känsla med utrymme för ett middagsbord till det större sällskapet samt avdelning för soffa och mediamöbel. Sovalkoven är mysig, rofylld med plats för en säng om 140 cm.


BYGGNAD/ENERGI

ENERGIDEKLARATION
Ej utfördPLANRITNING


MER INFORMATION

FÖRENING

 

BRF Pyramus 1 & 2

Bostadsrättsföreningen Pyramus 1 & 2 omfattar 18 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt samt 9 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken och är en oäkta förening. Lånen för föreningens fastighet ligger på 22 538 kr/kvm och intäkterna hamnar årligen på ca 4 000 000 kronor. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2010 och 2025. Underhållsplanen uppdaterades 2019.
2020 Arbeten med stabilisering av grund, fortsatt löpande underhåll.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:
2019 Löpande underhåll av fastigheterna
2018 Omfattande fasadarbeten på Stora Nygatans innegård, innefattande: Omputsning av fasad, renovering av fönster, samt plåtarbeten på tak. Därutöver diverse mindre arbeten runt om i fastigheten av löpande karaktär.
2017 Utbyte av restaurang- och köksfläkt samt ventilationsarbeten i lokaler. Offerputsning av källare, utbyte av stuprännor och mindre takarbeten. Installation av fiber/bredband i fastigheterna, samt ett flertal arbeten av löpande karaktär.
2016 Stambyte Stora Nygatan, renovering av hiss Tyska Brinken, renovering av avlopp samt flera arbeten av löpande karaktär
2015 Utbyte av fastighetens huvudcentral för el, samt sanering av eldragningar i källare. Problem med avlopp och läckande rör har åtgärdats. Därutöver ett stort antal mindre arbeten av löpande karaktär.
2014 Renovering & byte av plåttak ovanför Tyska Brinken, inkl. snörasskydd, gångbryggor, stegar, plåtkåpor mm Källare: renovering av källarväggar mm. Innegård: renovering/tätning av ljusgården på Stora Nygatan
2013 Renovering av hyreslägenhet, mindre fasad och takarbeten. Kompletterande investering till Fjärrvärmeanläggning.
2012 Anslutning till fjärrvärmesystemet, samt stambyte på Lilla Nygatan. För Restaurang Franzén installerades ett fläkt och värmesystem.
2009 och 2011 Renovering av värmesystem, läckage på ljusgård, fettavskiljare, samt lokaler. Stambyten på Stora Nygatan och Tyska Brinken.

EKONOMI:
Överlåtelseavgift: 1182,50 kronor (betalas av köparen)
Pantsättningsavgift: 473 kronor per pant

FÖRVALTNING:
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Teknisk förvaltning sköts i egen regi.

BREDBAND:
Föreningen är ansluten till fibernät via Stockholms stadsnät och bredband.
https://www.stockholmsstadsnat.se

JURIDISK PERSON OCH DELAT ÄGANDE:
Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

FÖRSÄKRING:
Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Föreningen är ett oäkta bostadsföretag. Detta innebär att en högre vinstskatt vid försäljning än i en äkta förening. Istället för 22 % betalar säljaren 25 % i vinstskatt. Den som flyttar till eller från en bostadsrätt i en oäkta förening har inte rätt att göra uppskov. Det går alltså inte att skjuta upp vinstskatten.DOKUMENT

 

Stadgar
Årsredovisning 2019


OMRÅDE

I hjärtat av Gamla Stan blandas historiska vingslag med nutidens all tänkbar bekvämlighet samt ett digert utbud av mysiga caféer, restauranger och butiker. En stolthet värd att nämna är The Flying Elk vid Mälartorget som vunnit Gulddraken. Vid Järntorget finner du både Coop och Munkbrohallen med sin trevliga chark- och grönsaksdisk.


ANSVARIG MÄKLARE


 


KARTA

  • TIPSA EN VÄN
  •  
  •