Kommendörsgatan 33A

Skuldfri förening - övernattningslägenhet - drömboende

Östermalm · 1 rum / 27 m²
Pris: 2 995 000 kr / Avgift: 1 476 kr

Budgivning pågår

FAKTA

Vad sägs om att få möjligheten att förvärva ett härligt drömboende i en skuldfri förening med låga avgifter? I hjärtat av Östermalm på attraktiv adress och med alla bekvämligheter runt knuten finner ni denna underbara 1:a om 27 m². Lägenheten har en fantastisk takhöjd, är genomgående ljus och erbjuder en mysig utsikt via stort spröjsat fönster som vetter in mot den grönskande innergården. Detta är en underbar lägenhet för dig som söker ett bra första boende, har börjat studera eller letar efter en trevlig övernattningslägenhet! Bostadsrättsföreningen Kommendören 33A är en ekonomiskt stabil förening som är helt skuldfri och äger marken. Gemensamma balkonger finns i anslutning till trapphuset och den grönskande innergården har utemöbler samt cykelställ under tak. I denna förening tillåts både delat ägande samt att nyttja sin bostadsrätt som en trevlig övernattningslägenhet. Stambyte genomfört 1989-1990. Varmt välkommen på visning! Ansvarig mäklare; Amélie Johansson 0700-91 41 53 alt. amelie.johansson@ekenstam.com


BUDGIVNING

Aktuellt bud: 3 170 000 kr

Visa budhistorik

Kommendörsgatan 33A

Bostadsrätt

1 RUM

27 m²

1 476 kr/m Avgiften debiteras kvartalsvis och i den ingår värme och vatten. Kabel-TV:s basutbud faktureras med 25 kr/mån.

2.160%

1 AV 7 Hiss finns

2 995 000 kr

Driftskostnader:
El: 1 200 kr/år, Försäkring: 1 800 kr/år, Övrigt: 2 016 kr/år
Summa: 5 016 kr/år
Övrigt = Gas https://www.gasnatetstockholm.se/gaskund/privatkund/priser-avtal/


BILDER


RUMSBESKRIVNING

När vi kliver in i hallen möts vi av en vacker fiskbensparkett som är genomgående i hela lägenheten. Väggarna är målade i en ljus nyans och den fantastiska takhöjden skapar en härlig rymd. Till vänster i entrén har vi goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och lite längre in finner vi en rymlig klädkammare. Rakt fram finns det helkaklade badrummet med dusch, WC, tvättställ, skåp för förvaring samt handdukstork. Allrummet är öppet, ljust och rymligt med plats för soffa, säng och matplats. Från allrummet når vi lägenhetens charmiga kök med förvaring bakom vita skåpluckor och med maskinell utrustning i form av kyl med frysfack, mikro samt två spisplattor. Hiss finns i huset och nuvarande ägare disponerar ett källarförråd till lägenheten.


BYGGNAD/ENERGI

ENERGIDEKLARATION
Ej utfördPLANRITNING


MER INFORMATION

FÖRENING

 

Brf Kommendören 33A

Bostadsrättsföreningen Kommendören 33A är en äkta förening som äger marken. Föreningen bildades år 1983 och består av 48 st bostadsrättslägenheter. Kommendörsgatan 33A är grönmärkt av Stockholms stad, vilket innebär att det är av speciell vikt för stadsbilden och historien. Fastigheten tillhör de sista som byggdes i den klassicistiska stilen, som utmärks av fasadfriser, kungsbalkonger och de speciella fönstren som är indelade i ett rutmönster om tre rutor per fönsterhalva. Det uppfördes till förmån för ensamstående yrkesarbetande kvinnor, vilket var ganska unikt. Detta förklarar också varför huset har så många små lägenheter, då ytorna varierar mellan 18-30 kvm. Under 1990-talet inreddes vinden och är husets enda större våning.

Kommande renoveringar:
En underhållsplan finns utarbetad för föreningen.
Under 2020 kommer hissen att renoveras. Entrén kommer också att renoveras 2020-2021.

Genomförda renoveringar:
1969-70 Vatten- och avloppsstammar i kök
1988 Ombyggnation av hiss
1989-90 Vatten- och avloppsstammar i badrum
1995 Husfasad, tak samt målning av fönster
1999 Trapphus (renovering av entrén), balkonger, målning av källarnedgång samt nya tvättmaskiner
2002 Nya torktumlare
2003-04 Renovering av entréplanet mot gården
2007 Ny värmeväxlar. Renovering av tvättstugan inkl ventilation, nytt torkskåp, ny tvättmaskin, klinkergolv och ny väggfärg.
2009 Målning av fönster samt nya tätningslister
2010 Byte av hisslinor
2011 OVK samt rengöring av ventilationskanaler
2012 Renovering av föreningens toalett i källarplanet
2013-2014 Målning av golv, väggar och dörrar i källaren
2014 Våtrumsbesiktning av samtliga badrum och kök
2016 Nya elstigare i fastigheten. En ny tvättmaskin och två nya torktumlare
2017 Spolning av samtliga köks- och badrumsstammar. Entrédörr återställd i originalskick samt takunderhåll. Fiber har installerats i trapphuset. Avgasare till värmesystemet har installerats i källaren. Stamspolning av källarplanet. Armatur i hissen har bytts ut. Radiatorventiler är utbytta i 8 lägenheter
2018 Lagning av trasigt rör i källaren.
Beslut om att ta ut en avgift om 10 procent på aktuellt prisbasbelopp för andrahandsuthyrningarna.
Beslut om att höja månadsavgiften med 15 procent med början januari 2019.
2019 OVK utfördes i april 2019

Bilplats:
Boendeparkering. https://parkering.stockholm/boendeparkering/

Gemensamma utrymmen:
Lägenhetsförråd i källarplanet. Tvättstuga i källarplanet med två tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp samt mangel. Gemensamma balkonger i anslutning till trapphuset Grön innergård med utemöbler. Cykelställ under tak på innergården

TV:
Basutbud distribueras via ComHem (bredband) och Ip Only (fiber). www.comhem.se www.ip-only.se.

Internet:
Erbjuds via ComHem (bredband) och Ip Only (fiber). Alternativt kan ADSL-avtal tecknas med någon av marknadens teleoperatörer.

Ekonomi:
Föreningen är skuldfri!
Överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av prisbasbeloppet, och debiteras köparen.
Pantsättningsavgift utgår med 1 % av prisbasbeloppet per pant.

Ägande i föreningen:
Föreningen accepterar delat ägande.DOKUMENT

 

Årsredovisning 2019
Stadgar


OMRÅDE

Området kan mycket väl vara ett av Östermalms bästa med närhet till allt. Bara en liten bit från lägenheten ligger Karlaplan med köpcentret Fältöversten, med stor och välsorterad matbutik, Apotek, Systembolaget och många fina caféer, restauranger och butiker. Inom kort promenadavstånd ligger även Östermalmstorg med anrika Östermalmshallen samt Nybrokajen med båtar som tar er ut i Stockholms skärgård. För den som gillar fart och fläkt ligger pulserande Stureplan inte långt bort med caféer, restauranger, stort shoppingutbud och nattklubbar. Om man önskar att ta en promenad eller löprunda, passar Gärdet eller Djurgården perfekt för det. Lika nära till dem båda! Mycket goda kommunikationer med T-bana Karlaplan eller Östermalmstorg, samt flertalet busslinjer.


ANSVARIG MÄKLARE


 


KARTA

  • TIPSA EN VÄN
  •  
  •