Birger Jarlsgatan 104F, 4tr

HISS FINNS - HÖGST UPP - VACKER VY

Östermalm / Vasastan · 1 rum / 30 m²
Pris: 2 595 000 kr / Avgift: 2 116 kr

Budgivning pågår

FAKTA

Vill du bo högst upp i huset i en genomgående ljus och charmig 20-talslägenhet med en fantastisk takhöjd och även kunna njuta av stadens puls direkt utanför porten? Då är detta lägenheten för dig! Varmt välkommen på visning av denna otroligt härliga etta på 30 välplanerade kvadratmeter, som med enkla medel går att göra om till en tvåa. Lägenhetens båda fönster vetter in mot den vackra och lummiga innergården, som skapar en ljuvlig oas mitt i stan. Här bor du med alla bekvämligheter som kan önskas. I månadsavgiften om endast 2 116 kr ingår värme, VA, bredband, kabel-TV (basutbud) samt bostadsrättsförsäkring (komplement till din hemförsäkring). HSB:s Bostadsrättsförening Morkullan är ekonomiskt stabil förening med en skuld per kvadrat om endast 6 559 kronor. Ansvarig mäklare; Amélie Johansson 0700-91 41 53 alt. amelie.johansson@ekenstam.com


BUDGIVNING

Aktuellt bud: 3 100 000 kr

Visa budhistorik

Birger Jarlsgatan 104F, 4tr

Bostadsrätt

1 RUM

30 m²

2 116 kr/m I avgiften ingår värme, VA, bredband, kabel-TV (basutbud) samt bostadsrättsförsäkring (komplement till din hemförsäkring).

0.293%

4 AV 4 Hiss finns

2 595 000 kr

Lägenhetsnr: 1401 Driftskostnader:
El: 1 800 kr/år, Försäkring: 1 200 kr/år,
Summa: 3 000 kr/år
Driftskostander enligt schablon.


BILDER


RUMSBESKRIVNING

Hela lägenheten flödar av ljus tack vare dess stora fönster, härliga takhöjd och genomgående sobra färgval. När du kliver in i hallen finner du avhängningsmöjligheter till höger och lägenhetens stambytta badrum strax bredvid. Badrummet är ljust, rymligt och inrett med dusch, WC, tvättställ, handdukstork och förvaring i överskåp. Vidare in har du det väldisponerade allrummet med gott om utrymme för både soffa, säng och annan trivselmöblering. Här finns även en rymlig klädkammare. Köket som ligger till vänster om hallen har utrymme för en matplats till ett sällskap om 4 personer. Det finns gott om förvaring bakom vita skåpluckor samt i det vackra serveringsskåpet i original. Här finns full maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, spis, kolfilterfläkt och ugn. Nuvarande ägare disponerar ett vindsrförråd.


BYGGNAD/ENERGI

BYGGNADSÅR
1928


UPPVÄRMNING
Fjärrvärme och bergvärme


ENERGIDEKLARATION
Utfärdad den 27 maj 2019


ENERGIPRESTANDA
198 kWh/m² (Atemp) och årPLANRITNING


MER INFORMATION

FÖRENING

 

HSB:s Brf Morkullan i Stockholm

HSB:s Bostadsrättsförening Morkullan i Stockholm är en äkta förening som äger marken. Huset byggdes år 1929, ritades av arkitekt Sven Wallander och bär tjugotalsklassicismens tydliga drag. Fastigheterna inventerades av Stockholms Stadsmuseum 1975 och 1988 och är enligt deras kulturhistoriska klassificering av Stockholm klassad som ”grön” vilket innebär att det är en fastighet med högt kulturhistoriskt värde som är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Föreningen består av 283 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslokaler samt 39 parkeringsplatser. Utöver detta finns även övriga utrymmen såsom tvättstuga, samlingslokal, bastu, övernattningsrum, hobbyrum, cykelrum, källsorteringsrum, värmecentral samt lagerlokal.

Genomförda renoveringar
2020 Spolning av stammar
2020 Asfaltering och markarbeten
2019 Totalrenovering av tvättstuga, bastu och samlingslokal
2019 Bergvärme
2018 Hissrenovering uppgång A och F
2018-2019 Ommålning av tak
2018 Fasadrenovering mot innergården
2015 OVK
2014 Spolning av stammar
2008 Renovering av tvättstuga och fasad
2005 Renovering av tak
2000-2004 Renovering av fönster, trapphus och tvättstugor.
2000-2003 Installation av balkonger
1991 Renovering av tak
1991 Byte av vatten- och avloppsstammar.
1985 Byte av elstigar

Kommande renoveringar
Se Årsredovisningen 2019

Parkering
På föreningens mark finns 39 parkeringsplatser varav 16 hyrs ut till medlemmar medan 12 hyrs ut till marknadsmässig hyra till företag och externa privatpersoner. En plats är reserverad för föreningens entreprenörer. Outhyrda platser har under året använts som ersättningsplatser för de som inte kunnat nyttja sina egna förhyrda platser i samband med föreningens olika projekt. Vid intresse av parkeringsplats, kontakta parkering@morkullan.nu.

Tvättstuga
Tvättstugan är belägen till höger om portalen. Det finns 4 stycken bokningsbara tvättrum som vardera innehåller 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Det finns också ett drop-in-rum med 4 stycken tvättmaskiner, 2 torktumlare samt 2 torkskåp. Drop-in-rummet är obokningsbart så du är välkommen att tvätta så fort det är ledigt.

Bastu
Bastun kan bokas i 2-timmarspass mellan 06:00-24:00. Man kan ha 2 st bokningar aktiva åt gången vilket gör att man kan boka in 4 timmar i en följd. Du bokar bastun via hemsidan morkullan.nu eller panelen på väggen mitt emot. Bokningsinformation finns här. Om du inte har låst upp din bokade tid av bastun inom 15 minuter avbokas det automatiskt och blir tillgängligt för alla att boka. I det bokningsbara utrymmet finns toalett, duschar, bänkar och loungemöbler.

Hobbyrum
Hobbyrummet är till för dig som vill måla, valla skidor, snickra, fixa med din cykel etc. Helt enkelt ett rum för alla medlemmars hobbys.

Övernattningsrum
Föreningen har ett bokningsbart övernattningsrum på bottenvåningen av uppgång N.

Ekonomi
I föreningens långtidsprognos på fem år som upprättas i samband med årsbudgeten prognostiseras en årlig sänkning av avgiften med 2% under år 2020 - 2024.

Överlåtelseavgift: 5.5% av pbb debiteras säljaren
Pantsättningsavgift: 1.25% av pbb debiteras per pant

Delat ägande är godkänt
Juridisk person godkänns ej

För mer info: https://www.hsb.se/stockholm/brf/morkullanDOKUMENT

 

Stadgar
Årsredovisning 2019
Energideklaration


OMRÅDE

Fastigheten ligger på en kulle mitt i kvarteret Morkullan som utgörs av Birger Jarlsgatan, Frejgatan, Valhallavägen och Surbrunnsgatan. Huvudentrén består av en allé upp från Birger Jarlsgatan. Här finns mycket av det som en bra förening kan erbjuda med bland annat en stor och vacker innergård med flera sittplatser och ett lugn trots det centrala läget. Du kan finna det mesta i närheten; ett stort utbud av restauranger, kaféer och nöjen, tunnelbana, bussar och matvaruaffärer. För promenader och naturupplevelser finns Lill-Janskogen, Brunnsviken eller Hagaparken att tillgå.


ANSVARIG MÄKLARE


 


KARTA

  • TIPSA EN VÄN
  •  
  •