Lilla Erstagatan 6, 4 tr

Högt läge - Balkong - Sjöutsikt

Södermalm · 2 rum / 51 m²
Pris: 5 450 000 kr eller bud / Avgift: 2 175 kr

Budgivning pågår

FAKTA

Lilla Erstagatan 6

På Stigberget med ett av Södermalms mest eftertraktade lägen finns denna mycket välplanerade tvåa om 51 kvm med rymlig balkong med strålande sjöutsikt över Saltsjön Kastellholmen och Djurgården. Lägenheten som är i toppskick är varsamt och smakfullt renoverad med exklusiva materialval och karaktäriseras av tidsenlig charm såsom vackra pardörrar, spröjsade fönster och balkong i gjutjärn.


BUDGIVNING

Aktuellt bud: 5 650 000 kr

Lilla Erstagatan 6, 4 tr

Bostadsrätt

2 RUM

51 m²

2 175 kr/m Inkl. värme, vatten och kabel-tv basutbud. Möjlighet finns att välja till bredband för 87kr/mån.

0.773%

4 AV 6 Hiss finns

5 450 000 kr eller bud


Emil Alcut

VD, Reg.Fastighetsmäklare

0700-91 41 51

emil.alcut@ekenstam.com


BILDER


RUMSBESKRIVNING

ENTRÉ OCH KÖK
Platsbyggt kök med Samtliga vitvaror från SMEG och beslag från Buster & Punsch. Köksbänk i rostfritt stål i ett stycke med integrerad gasspis med 5 zoner, fristående Kyl/frys, integrerad diskmaskin, Ugn med rostfri front och stor 90 cm fläkt med riktigt utsug.
Fungerande öppen spis.

BADRUM
Vackert flätat marmorgolv i New York stil. Tvättställ från Burlington med vacker blandare i tidsenlig 20-talsstil som går i symbios med duschen. Vacker tidsenlig lampa och rund spegel som går att vinkla. Fristående tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Stort luftigt vardagsrum med utgång till rymlig balkong med strålande sjöutsikt över Saltsjön Kastellholmen och Djurgården. Vackra pardörrar.

SOVRUM
Rymligt sovrum med exklusiv hotellkänsla plats för dubbelsäng och sängmöbler. Stor och exklusiv garderob från Italienska Lema med belysning och vackra detaljer.

ÖVRIGT
Lägenheten är smakfullt färgsatt med färger från Farrow & Ball har påkostad spotlight belysning från Delta Light


BYGGNAD/ENERGI

BYGGNADSÅR
1930


UPPVÄRMNING
Fjärrvärme


ENERGIPRESTANDA
168 kWh/m² (Atemp) och årPLANRITNING


MER INFORMATION

FÖRENING

 

Brf Stammen 23

Den vackra tegelfastigheten uppe på Stigberget byggdes 1930 och har 87 lägenheter med adresserna Stigbergsgatan 32 A och B samt Lilla Erstagatan 6. Fastighetsbeteckningen är Stammen 23. Total bostadsyta om 6210 m² och 200 m² lokalyta. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen har en informativ hemsida; www.stammen23.se.

Föreningen har en mycket god ekonomi där avgifterna inte höjts under de senaste 17 åren. Styrelsens ambition är att hålla avgifterna oförändrade så länge som möjligt. Nuvarande belåningsgrad ligger på 2560 kr/kvm bostadsrättsyta. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem, och vid delat ägande ska minsta ägarandel vara 10%.

Renoveringar - Utförda och planerade
Utförda:
1997 - byttes VA-stammar i kök och badrum, elstambyte och balkongrenovering.
2003 - renoverades tvättstugan.
2006 - 2007 renoverades fönstren.
2009 - 2010 renoverades kungsbalkonger och terrasser.
2012 - spolades stammarna, kontroll av ventilationskanaler, sotning av skorstenar samt fuktskador åtgärdades.
2015 - renoverades trapphusen (då även originalmålningarna togs fram)
2016 - gjordes Maskinbyten på två av hissarna
2018/2019 - renoverades skiffertaket.
2019 - Sotning
2020 - Stambyte rör i källaren och relining av dagbrunnar

Planerade:
2021 - Renovera Innergården
Styrelsen undersöker möjligheten till bergvärme men har inga övriga större renoveringar inplanerade.

TV & Bredband
Bredband från Com Hem med 50 Mbps och ett basutbud med TV-kanaler ingår i avgiften. För den som önskar kan man uppgradera till 250Mbps utan extra kostnad.

Parkering
Det finns fem garage i huset med kölista (dock lång väntetid). I övrigt boendeparkering på gatorna i området.

Gemensamma utrymmen
Vacker och lummig gård med trädgårdsmöbler och grill sommartid. Föreningen har två gemensamma takterrasser med fantastisk utsikt över hela Stockholm.

Föreningen har en stor tvättstuga i på första våningen ett med fem tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt en mangel. Man kan boka halva tvättstugan åt gången och det är lätt att få tider. I föreningen finns även ett sophus och miljöstation på gården med omfattande källsorteringsmöjligheter. Det finns en helt nyrenoverad föreningslokal som man kan hyra för en kostnad om 100 kr per dygn.
Cykelrum samt barnvagnsrum.DOKUMENT

 

Energideklaration.pdf
Stadgar.pdf
Årsredovisning-2019


OMRÅDE

Stigberget är ett av Södermalms vackraste lägen och här njuter du av kulturminnesmärkta omgivningar med små Söderkåkar i trä, pampiga sekelskiftesbyggnader och fantastiska promenadvägar med utsikt över hela Stockholm. Den vackra tegelfastigheten ligger invid Fjällgatan och har huserat kända namn genom åren, ett mycket populärt hus där de boende stannar länge.

Området Östra Sofia är ett av Södermalms mest populära område. På några minuters promenad finns Nytorget med myllrande folkliv med restauranger och trendiga butiker som Urban Deli, Nytorget 6, Bar Agrikultur, Acne och Aesop för att nämna några. Fjällgatan som ligger nedanför huset bjuder på klassiska restaurang Hermans med sin vegetariska meny, och nedanför Stigberget ligger ställen som Folii, Pats Place och Cafe Nizza. De kommande åren kommer området få ännu ett lyft i och med den nya T-banelinje som ska dras via Sofia.


ANSVARIG MÄKLARE


 

Emil Alcut

VD, Reg.Fastighetsmäklare

0700-91 41 51
emil.alcut@ekenstam.com

KARTA

  • TIPSA EN VÄN
  •  
  •