Backstigen 2

Toppfint - Hörnläge - Bra Kommunikationer

Danderyd · 6 rum / 120 m²
Pris: 11 475 000 kr Acceptpris/bud

FAKTA

Välbelägen villa med ett lugn och ostört läge med närhet till Mörby Centrum. Huset är i mycket bra skick och sol från morgon till kväll. Utbyggnadsmöjligheter finns även om man önskar bygga ut. Rakt söderläge och kvällssol.


VISNING

sön 27/9

Backstigen 2

1-familjs friliggande villa

6 RUM

120 m² + 64 m²

1134 m²

Friköpt

11 475 000 kr Acceptpris/bud

Driftkostnader:


Emil Alcut

VD, Reg.Fastighetsmäklare

0700-91 41 51

emil.alcut@ekenstam.com


BILDER


RUMSBESKRIVNING


Välkomna till en stilren och gedigen funkisvilla om 120 kvm samt 60 kvm biyta och en villa med stor potential.
Huset är byggt 1940 i etage med 3 sovrum, nybyggt påkostat kök som ligger på en solig insynsskyddad uppvuxen trädgård, en hörntomt med två generösa altaner i söderläge.

Läget;
Här bor du i ett lugnt och trevligt barnvänligt område med många populära skolor och förskolor, 1 min till närmaste lekplats, endast 3 minuters promenad till Mörby Centrum som just nu expanderar till Danderyds Centrum med butiker, restauranger & caféer utöver det nuvarande utbudet med matbutiker, Systembolag, banker och apotek och som knutpunkt för Danderyds busslinjer och T-bana Mörby Centrum, med 12 min in till Östermalmstorg.
För den sportige finns Kevinge golfbana, Danderydsvallen, tennisbanor och Kvarnparksbadet samt badberget med segelklubben i Edsviken i området.

Huset/Planlösningen;
Du välkomnas av en rymlig hall med gott om förvaring och kliver in i ett ljust vardagsrum med fiskbensparkett i original, platsbyggd bokhylla och generösa fönsterpartier. Här finns även en matsal med utgång till den stora altanen med plats för såväl grill som stort matbord och en loungedel. Matsalen har öppen planlösning mot köket som är nyrenoverat 2019 med gott om förvaring och bänkskiva i carraramarmor. På detta våningsplan finns även en stor gäst-WC med dusch i helkaklat badrum med vattenburen golvvärme.
En halv trappa ner når du den mer privata delen med master bedroom och intilliggande master bathroom med badkar samt gott om plats för garderober och för småbarnsfamiljen ett perfekt intilliggande babyrum, om man nu inte väljer att stänga igen mellan de två och använda som ett extra sovrum.
Här finns även en mindre sällskapsdel som kan nyttjas antingen som tv-rum eller hemmakontor, med utgång till husets andra altan, insynskyddad och i söderläge med plats för loungedel såväl som matbord, samt ett till sovrum.
Från detta våningsplan leder en trappa ner till bottenplan där stor tvättstuga, förråd samt en gillestuga som kan fungera som tonårsrum, med egen ingång, finns.

På tomten finns ett fristående gult trähus om 18kvm att nyttjas som ateljé för den konstnärlige, tonårsrum eller som hemmakontor.

Trädgården är lättskött med äldre plantering av blommor och buskar som växelverkar i blomstringstid bl.a. syréner, körsbärsträd, rhododendron och cypresser. En hög hagtornshäck omgärdar den stora trädgården där det finns gott om plats för odling om så önskas.
Huset är i varmgul puts med vita fönster, bytta 2019 till energiglas/3glas. Taket är omlagt 1999 med betongplattor av tegelkonstruktion. Huset har bergvärme och en driftskostnad om ca 30.000 kr per år. Parkering med plats för 4 bilar.

För den som är i behov av ett större hus/fler sovrum finns möjlighet att bygga till ett våningsplan med takterrass då detaljplanen tillåter det och man enkelt kan placera en trappa i den mycket rymliga entrén.

Välkommet till ett trivsamt och härligt hus, som måste ses ochupplevas!


Besiktning/skick;
De anmärkningar som nämns i Besiktningsprotokollet kommer att åtgärdas av säljaren.


BYGGNAD/ENERGI

FASTIGHETSBETECKNING
Gläntan 5


BYGGNADSÅR
1940


UPPVÄRMNING
BergvärmePLANRITNING


MER INFORMATION

2 & 3-glas

Puts

Källare/Betongplatta

Trä

Kommunalt vatten och avloppDOKUMENT

 


OMRÅDE

Här bor du med fin natur precis runt knuten. I närheten ligger Kevinge Golfklubb, där det även finns fina promenadstråk längst vattnet. Gångavstånd till Mörby Centrum med all dess serviceutbud, butiker samt kommunikationer med tunnelbanan och bussar.


ANSVARIG MÄKLARE


 

Emil Alcut

VD, Reg.Fastighetsmäklare

0700-91 41 51
emil.alcut@ekenstam.com

KARTA

  • TIPSA EN VÄN
  •  
  •